Els equips del BAC no poden sortir reeixits davant rivals més encertats cara cistella

Va ser un cap de setmana força atípic pels equips del BAC doncs malgrat es van jugar 3 partits a casa, no es van poder disputar al pavelló d’Agramunt sinó que ens vam haver de desplaçar a Guissona en motiu de la indisponiblitat de la instal·lació esportiva per la celebració de l’Agrauto, la Fira del Vehicle Agrícola i d’Ocasió.  Així doncs els 3 equips federats van disputar com a local els seus encontres a La Segarra, en un cap de setmana en què de nou es va intentar competir fins la botzina final però sense encert de cara a cistella en els moments transcendentals dels partits. En alguns casos el rival va demostrar millors fonaments en la sortida de pilota amb bot, la seva capacitat associativa i superioritat en el joc interior amb components amb major alçada i complexió per disposar de nombroses segones opcions d’acabar les accions ofensives de manera exitosa. En altres la pressió que van fer a la pilota va donar els seus fruits, entorpint el nostre avenç i havent d’anar a remolc en gran partit de l’encontre. Però malgrat tot, a pesar de les 3 derrotes, molt contents i orgullosos dels esforços de tots els components del BAC doncs van oferir les seves millors prestacions a la pista de joc amb l’objectiu d’assolir el millor tempteig possible demostrant també progrés en fonaments tècnics i tàctics. Davant ens vàrem trobar equips que van demostrar ésser millors o estar en un estat de forma millor i no es va poder assolir cap victòria encara que l’esforç, les ganes i la intensitat hi van ser en tot moment. Una llàstima doncs vam merèixer més premi per tot el que van oferir els nois i noies a la pista de joc.

El Mini Femení s’enfrontava a un rival potent, lluitador i que al llarg d’aquesta segona fase havia demostrar ser molt solvent en defensa i desequilibrant en atac, el CEP Vallfogona. Per tant hi havia per endavant un repte majúscul, intentar jugar-li de tu a tu a un rival més rodat i compenetrat entre ell, amb jugadores que feia més temps que jugaven juntes i sobretot amb una complexió física superior, tan en alçada com en velocitat de processament de les accions ofensives i defensives. Malgrat que ja es preveia un partit força complex, les agramuntines van sortir a la pista de joc desacomplexades i amb la intenció de gaudir dels 48 minuts de joc efectiu, demostrar que partit a partit les noies progressen adequadament, son millors jugadores de basquetbol. I en els primers minuts ho van intentar de totes les maneres fent palès una clara millora en el bot de progrés cap a cistella, la mobilitat del conjunt quan aturen el bot a qui condueix la pilota i la capacitat per a descongestionar les situacions ofensives, fer canvis de joc i de direcció invertint la pilota per a crear situacions clares de 1×1 amb avantatge. Malgrat que aquest automatisme es va desenvolupar de manera eficient va mancar més encert en les accions d’entrada a cistella i tir alliberat i sobretot poder efectuar el balanç defensiu més ràpid, ja que les jugadores vallfogonines un cop capturaven el rebot traslladaven la pilota molt ràpid cap a la cistella contraria i anotaven amb facilitat en primera acció o controlant el rebot aprofitant la seva superioritat en el joc interior. Així va ser que al cinquè període es va produir el tancament del tempteig tot i que les agramuntines no van llançar la tovallola en cap moment venent molt cara la derrota. Una imatge d’equip amb orgull, empoderat al màxim, amb esperit de millora continua i impermeable al desànim, vocació resilient per seguir treballant i progressar jornada a jornada. Finalment derrota per 09-59, davant un rival superior en els fonaments de la triple amenaça, bot, passada i tir a cistella. No passa res noies, com diu la dita: “fent i desfent, aprèn i millora l’aprenent”.  El proper diumenge, 03/03/24 a les 16:00 h. nova oportunitat per demostrar els progressos en fonaments tècnics i tàctics practicats als entrenaments, amb el desplaçament a la pista del CB Torregrossa, rival davant el qual vam competir en tot moment en els partits de la primera fase. Endavant noies, si cadascú de vosaltres posa el seu gra de sorra, les opcions d’èxit creixeran exponencialment!. A per totes, des del salt inicial!.

El Cadet Femení es va veure superat pel seu adversari, l’equip del Principat, que va demostrar que al llarg de la temporada ha experimentat una espectacular millora sobretot en condició física i desplegament ofensiu doncs en poc mes de 3 mesos ha passat de veure com li guanyàvem els dos partits amb solvència a superar-nos per major intensitat defensiva i capacitat per a sortir en contraatac escollint en camp ofensiu sempre l’opció més pragmàtica i resolutiva.

Les agramuntines van sortir a la pista de joc amb la percepció de què o cadascuna d’elles oferia el 100% de les seves prestacions o bé assolir el triomf es convertiria en una gesta pràcticament impossible. I malgrat ho van intentar es van trobar un rival que ben aviat assolia un coixí de 10 punts, que ja no deixaria escapolir fins la botzina final. Un botí que van aconseguir aprofitant els errors no forçats de les agramuntines, que van perdre nombroses pilotes des de sacada de fons permetent cistelles fàcils en 2×1 o 1×0. Això combinat a l’encert de les andorranes en el tir exterior, convertint fins a 4 triples en moments de màxima igualtat explicarien el perquè no es va poder donar un gir copernicà a la dinàmica de l’enfrontament. En favor de les agramuntines val a dir que van persistir sense defallir durant els 40 minuts de joc efectiu i van arribar a posar-se només a 6 punts, amb opcions de triomf però llavors els nervis, la precipitació i sobretot l’ansietat de voler remuntar després de veure’s per sota en el tempteig des del minut 1, va fer impossible assolir un punt de pausa i maduresa per jugar amb calma i tranquil·litat i donar un pas endavant per remuntar definitivament l’encontre. Una llàstima perquè no es va jugar malament, es va defensar amb intensitat tancant els espais entremitjos i buscant situacions de 2×1-trap per a recuperar la pilota però va mancar rotació de banqueta, major frescor per donar un cop de puny damunt la taula i assolir un triomf, que hagués donat una empenta moral al grup. Tot i la derrota per 62-71 les noies van poder acabar l’encontre amb el cap ben alt i la sensació de què no va quedar cap fonament ni prestació per oferir damunt la pista de joc. El proper dissabte, 02/03/24 a les 12:30 h. es visita la pista del CB Balaguer, un rival defensivament molt incòmode i que desplega un joc ofensiu directe, elèctric i vibrant, no especulatiu i davant el qual les noies del BAC hauran d’oferir la seva millor versió si es vol assolir la segona victòria d’aquesta segona fase. Som-hi noies, us ho heu de creure, ho podeu fer si sortiu amb mentalitat guanyadora i sou capaces de marcar el timing de l’encontre!.

L’Infantil Masculí tenia per davant un partit d’enorme dificultat davant un dels rivals del seu grup que es trobaven en millor estat de forma, el CB Cappont, un adversari que ja des del salt inicial va demostrar la seva gran capacitat per jugar a passar i tallar i sobretot la seva gran superioritat en el joc interior, amb capacitat per capturar rebots ofensius i tenir segones opcions per encistellar. A més a més la seva pressió a la pilota defensiva es va mostrar molt eficient obstaculitzant i entorpint al màxim l’avenç dels jugadors agramuntins que malgrat tot va intentar posar en pràctica els conceptes treballats als entrenaments. Així doncs es va poder apreciar com els nois del BAC intentaven aplicar el concepte de 5 jugadors oberts per intentar que les situacions ofensives no fossin caòtiques i tinguessin uns automatismes concrets. També el concepte d’intentar passar el camp pel centre i així disposar de major angle de passada i visió perifèrica per trobar bones línies de passada i el concepte defensiu de posicionar-me entre la pilota-jugador i la cistella, per tal de protegir les possibles penetracions  cistella pròpia. Malgrat es va poder apreciar una clara millora en totes aquestes vessants no va ser possible competir fins la botzina final, assolint el rival el triomf per 02-52 i el tancament del tempteig en el quart període per assoliment d’una diferència de 50 punts. Un rival massa exigent pel creixement com a equip dels agramuntins que malgrat ésser superats en tots els aspectes, van demostrar resiliència i actitud en tot moment, aspecte que s’ha de valorar de manera molt satisfactòria. El proper dissabte, 02/03/24 a les 11:00 h. es visita la pista del CB Ponts, un rival de menor qualitat que el de la setmana anterior però que res té a envejar als equips punters de la competició i davant el qual haurem d’oferir la nostra millor versió si volem obtenir un resultat positiu pels nostres interessos. Ànims i endavant nois, si us ho proposeu podeu plantar cara a qualsevols dels adversaris doncs el vostre marge de millora és enorme!.

Aquest proper cap de setmana, també juguen els següents equips del Club:

Junior Masculí —- CB Torregrossa- BAC (Diumenge, 03/03/24- 18:30 h.) Els agramuntins es voldran rescabalar de les derrotes sofertes en els darrers enfrontaments i recuperar el camí del triomf davant un rival que ja va demostrar a la nostra pista en la primera volta de la competició que si en defensa no s’està atent, des de més enllà de triple ens poden complicar molt les coses. Serà clau controlar el timing de l’encontre, defensar de manera fèrria i intensa i que en atac el joc flueixi a través del bloqueig directe i indirecte, tenir paciència per buscar un nou passe per a penetrar en 1×1 o trobar un tir còmode des de la mitja distància. Som-hi nois, a sortir al màxim d’intensitat des del salt inicial, que després no haguem d’anar a remolc, tasca que comporta un desgast físic i psicològic excepcional!.

Escola mixt LludriBACParticipació en la 3ª Trobada de la temporada a Borges Blanques el diumenge, 03/03/24 amb la disputa de 2 mini-partidets, a les 09:00 h. davant el CENG Artesa de Segre 2 i a les 11:00 h. davant el CB Alpicat. Una nova oportunitat per a què els polluelos del Club, els més menuts gaudeixin del basquetbol, ho passin molt bé aprenent els fonaments de l’esport, que la seva il·lusió, ganes i constància flueixi sobre la pista de joc, que el seu esperit de millora quedi reflectit en cada acció defensiva intentant prendre la pilota al rival i en cada acció ofensiva per fer partícip a tots els companys i assolir l’èxit de la cistella. Endavant equip, a gaudir d’aquesta activitat lúdico-festiva!.

Deja un comentario