Victòries convincents del Mini Femení i el Cadet Femení en una jornada fantàstica de progressió, de millora inqüestionable dels equips

Cap de setmana molt engrescador pels interessos dels equips del BAC doncs es van produir 2 triomfs en 4 dels partits de competició oficial, lliga reglada i el que és millor, es va oferir una excel·lent imatge en quan a progressió i evolució en fonaments defensius i ofensius, competint els encontres fins la botzina final demostrant orgull, compromís, esperit de superació, resiliència i voluntat en tot moment d’obtenir el millor tempteig possible. Es va fer palès que els equips han millorat en escreix en conceptes-ítems defensius com col·locar-nos entre la jugadora que ataca i la cistella així com entorpir els talls a cistella des del costat contrari, la bona col·locació per la disputa i lluita del rebot i fonaments ofensius com treure la pilota jugada, la búsqueda de la millor línia de passada possible i saber llegir en tot moment la millor opció: Quan és preferible buscar passar i tallar per a rebre i finalitzar en 1×0, quan buscar una altra passada per trobar un tir alliberat o bé quan a través del bloqueig directe o indirecte mirar d’assolir superioritat ofensiva per acabar l’atac amb èxit. Així doncs molt satisfets dels rendiments i prestacions dels equips federats així com el grup d’escola LludriBac que va participar a la trobada de Torà i que un cop més van demostrar que el futur del BAC està a les seves mans, està garantit, el bàsquet a Agramunt està més viu que mai!.

El Mini Femení va aconseguir una victòria molt treballada en la seva visita a la pista del CB Peña Fragatina per 38-46 en un partit molt competit en tot moment i que es va decantar del costat agramuntí gràcies en part al seu bon inici amb un parcial favorable de 05-19, que deixava les opcions d’èxit molt coll avall per les noies del BAC. Una gran defensa en 1×1 no permetent que les jugadores fragatines poguessin penetrar cap a cistella així com el control del rebot defensiu, saltant a per la pilota o bé bloquejant les adversàries per a què no hi poguessin accedir va ser determinant per a després poder treure la pilota jugada amb claredat i traslladar-la ràpidament a camp d’atac per a què les jugadores diferencials poguessin rebre en situacions òptimes per acabar encistellant. Val a dir que sobretot va ser un triomf col·lectiu, de tot el grup doncs en atac es va jugar de manera combinativa buscant que totes les noies es sentissin partícips del joc i en defensa cadascuna de les jugadores va guanyar els duels individuals que es van produir donant en tot moment la millor prestació a la pista de joc. Conceptes com travessar el camp pel centre per guanyar en clarividència i angle de passada, passar i tallar per a rebre dins la zona i buscar una bona finalització així com lluitar cada pilota dividida com si fos la transcendental de l’encontre, van ser el que va donar un plus de valor afegit a les noies, que van assolir la gesta d’assolir el segon triomf de la temporada. Bravo equip, esteu en un notable estat de forma, sou un exemple pels equips de promoció del Club!. A no relaxar-se i a seguir en la mateixa projecció, segur que encara creixereu més, avançareu de manera exponencial. El proper diumenge, 21/04/24 a les 09:30 h. rebem la visita del CE Maristes B, rival d’un nivell similar al nostre i al qual es pot doblegar si ens ho creiem i sortim concentrades al 100% des de la roda d’escalfament. A per totes noies, sou un grup excepcional, podeu amb qualsevol obstacle que es posi per davant!.

El Cadet Femení també va assolir la victòria davant el CB Calaf per 71-57 en un dels millors partits de la temporada disputat per les agramuntines que al descans ja guanyaven per 20 punts, 47-27, superioritat numèrica substanciada en la gran capacitat per treure la pilota i la velocitat en efectuar la transició ofensiva doncs les noies van interioritzar que era un partit en el què s’havia d’emprar molta passada i poc bot improductiu, arribant al camp d’atac i un cop allí jugant situacions de 1×1 per a superar la jugadora rival, aplicar bloqueig directe i indirecte per guanyar espai per assolir un tir alliberat assolint convertir fins a 4 llançaments triples i sobretot carregar el rebot per aconseguir nombroses segones opcions i portar a terme un excel·lent balanç defensiu recuperant diverses pilotes per finalitzar en contraatac en 3×2 i 2×1 posant terra de per mig davant el seu adversari, que en cap moment va tenir opcions de triomf. Sí però que un moment de relax defensiu, el rival s’aproximava a 10 punts però llavors les noies del BAC treien de nou la seva rauxa per acabar de sentenciar l’encontre, finalitzar el partit amb unes sensacions espectaculars i tornar de nou a la competició doncs el grup encara té molt a dir en el tram final de temporada. Segona victòria en la segona fase de la competició, triomf ple d’orgull, coratge i pundonor i que demostra que quan les noies s’ho creuen son capaces d’imposar-se a qualsevol dels seus rivals!. Chapeau noies, un partit de 10, un partit increïble amb majúscules, un encontre per tornar a recuperar l’amor propi l’autoestima!. Que sigui el punt d’inflexió en positiu del tram final de temporada!. El proper diumenge, 21/04/24 a les 12:30 h. rebem la visita del CBF Lleida B, rival davant el qual vam perdre en el partit de la primera volta per un resultat enganyós, un tempteig massa abultat i que no va reflectir allò que va succeir sobre la pista de joc. A per totes noies, no és un equip imbatible, és vulnerable si totes oferiu la vostra màxima prestació!

L’Infantil Masculí tot i perdre en la seva visita a la pista del CB Mollerussa per 53-44 va realitzar un partit enorme i va fer palès que el grup de nois ha evolucionat de manera majúscula en el darrer mes de competició doncs no oblidem que en el partit disputat a casa els agramuntins van perdre per 07-57 davant el mateix rival. Ara bé, el tempteig no deixa de ser una ràtio que pondera el rendiment de l’equip davant un adversari concret, el més important és veure com els nois han assumit i interioritzat el concepte de joc ofensiu en 5 oberts jugant a passar, tallar i reemplaçar i convertint així les accions ofensives en actuacions ordenades en les que els nois saben en tot moment on s’han d’ubicar i que han de fer amb la pilota a les mans. A nivell de millora es va poder apreciar un clar avenç en la capacitat combinativa dels nois aplicant el concepte de bastó en les línies de passada, capacitat per a desbordar en 1×1 amb un millor control de pilota i bot d’avanç i també un major atreviment per a finalitzar les accions ofensives amb entrades per la dreta i l’esquera o tirs des de la mitja distància. Fruit d’aquesta millora es va veure un parcial final de 02-17 a favor i la sensació de que si el partit hagués durat 3 minuts més, les opcions de triomf del grup haguessin estat enormes, la imatge mostrada de lluita, d’esperit competitiu i de no llançar la tovallola en cap moment, digne d’elogi pels agramuntins i que ha de servir per a què els nois es creguin en tot moment que són millors jugadors del que creuen i que a base de treball i esforç és possible competir amb dignitat contra tots els rivals que queden d’aquí fins a final de temporada. Vinga nois a seguir treballant en conceptes defensius com el triangle en defensa, entorpir els talls cap a cistella del rival, que l’important és aturar la pilota  i que si el rival atura el bot, l’he de pressionar per assolir que cometi un error no forçat i recuperar la possessió de la mateixa. Endavant nois, esteu en una projecció ascendent, en una dinàmica d’empoderament col·lectiu global impressionant!. El proper diumenge, 21/04/24 a les 11:00 h. ens visita el CB Tremp, en una nova oportunitat de demostrar que partit a partit, entrenament a entrenament els nois son cada cop millors jugadors, que estan avançant a un gran ritme i que el joc ofensiu és cada cop més engrescador així com es defensa amb major intensitat i criteri!.

El Junior Masculí va competir de manera formidable amb només 6 efectius en la seva visita a la pista del CB Sicoris, en què va perdre per 61-42 i en el què fins als darrers 4 minuts de joc va tenir serioses opcions d’assolir la victòria doncs es va lluitar en tot moment oferint una imatge d’equip seriós en atac i treballat en defensa, alternant situacions de defensa individual amb zones tancant els espais intermitjos i controlant el rebot defensiu. Un bon inici d’encontre amb un parcial favorable de 12-13, parcial que va pivotar en l’excel·lent entramat defensiu no permetent que els jugadors diferencials rivals poguessin lluir va fer que el grup guanyés en confiança per intentar assolir un tempteig favorables pels interessos del BAC. Ara bé, a partir del segon període es va notar un xic de davallada física que va fer que els lleidatans es posessin per davant en el tempteig al realitzar un balanç defensiu un segon tard, no arribant a aturar les accions ofensives rivals en 3×2 o 2×1. Però malgrat que el rival es va distanciar a 17 punts (46-29) a l’inici del quart període, els nois del BAC van tornar a la càrrega i es va posar a només 9 punts, 49-40 amb la sensació de que si assolien un bon percentatge en el tir, el partit es podia decantar del seu costat. Però finalment l’eliminació de jugadors agramuntins per faltes personals va impedir arribar als minuts final amb un marcador ajustat, no va poder ser tot i que per orgull, per esforç, lluita, entrega i convicció els agramuntins es mereixien una forta ovació. Es va jugar de tu a tu contra el rival lleidatà que disposava de 12 efectius i només el cansament i la manca d’encert van impedir un triomf èpic. Bravo nois, molt orgullosos del vostre rendiment i prestació!. El proper dissabte, 20/04/24 a les 17:00 h. es rep la visita del CB Borges, una bona ocasió de rescabalar-nos de les darreres derrotes sofertes i mirar d’optar a la classificació per la final a quatre del nivell C. És possible si oferim la nostra millor versió, si ens ho creiem des de la roda d’escalfament. Som-hi equip,  a per totes!.

-I novament l’equip mixt d’escola va participar en una nova trobada d’escoles de bàsquet, aquest cop a Torà amb la disputa de 2 mini-partidets contra el CB Bellvís i el CBF Lleida 1. Va ser una experiència molt engrescadora i en la que es va poder apreciar una gran millora del conjunt respecte les trobades de Borges Blanques i Calaf en quan a treure la pilota jugada, capacitat d’associar-se amb passades els nois i noies i sobretot el perdre la por i l’atreviment a provar diversos tipus de finalitzacions a cistella, entrades per la dreta i l’esquerra i tirs sota cistella. El conjunt dels 7 integrants van disputar minuts i van tenir l’oportunitat de fer palès la seva gran il·lusió i estimació per aquest esport deixant palès que més enllà del resultat el més important era que s’ho passessin el màxim de bé possible com així va ser. Així doncs una gran jornada lúdico-festiva que a més a més va tenir la cirereta del pastís en forma de triomf davant el CB Bellvís. Una victòria que servirà per refermar el treball de l’entrament setmanal del dimecres i que ha d’ajudar als nens i nenes per empoderar-se en tots els aspectes, de ben segur que en les properes trobades encara es veurà una major projecció. Endavant polluelos, el futur del basquetbol és vostre, seguim treballant per ampliar la base del Club, per deixar el llistó agramuntí el més amunt possible!. Ens tornarem a veure a les pistes de joc el diumenge, 12/05/24 a la trobada final de Balaguer, una nova ocasió de gaudir d’aquest grup tan pinxo i eixerit!.

Deja un comentario