El Mini Femení i el Junior Masculí els grans triomfadors d’una jornada molt positiva pels interessos del BAC

Cap de setmana molt positiu pels interessos del Bàsquet Agramunt Club doncs de 4 partits de competició reglada, en 2 d’aquests els equips van poder sortir reeixits demostrant una clara progressió i projecció en fonaments tècnics i tàctics, els conceptes bàsics del basquetbol. Els equips que no van poder sumar el triomf van fer palès també que jornada a jornada avancen en la seva millora i que cada cop és mes a prop l’èxit des del treball, l’esforç i el sacrifici diari demostrant un joc combinatiu ofensiu engrescador i una interiorització dels automatismes defensius en 1×1 i la defensa dels talls des del costat contrari molt eficient, minimitzant al màxim les virtuts dels equips adversaris. Així doncs molt contents dels rendiments dels equips, de les prestacions mostrades dins la pista de joc en una jornada en què fins i tot l’equip d’escola mixt va poder disputar 2 mini-partidets en el si de la trobada d’escoles de bàsquet a Borges Blanques, una jornada lúdic-festiva molt profitosa i que demostra que amb la combinació d’il·lusió i talent, la base i el futur de la nostra entitat està més consolidat i garantit que mai!.

L’Infantil Masculí visitava a priori una pista complexa, la del CB Ponts, rival que té mig equip de categoria masculina i l’altre complementat amb noies de gran talent i qualitat en tècnica individual. I ben aviat es va veure que no seria una tasca gens assequible ja que els components de l’equip pontsicà van sortir amb una intensitat defensiva notable obstaculitzant al màxim la nostra sortida de pilota i provocant diversos errors no forçats, aprofitats per encistellar en situacions de 2×1 i 1×0, agafant ràpidament un coixí de 15-20 punts en el tempteig. Però els agramuntins lluny de desanimar-se i baixar els braços, van persistir en els conceptes treballats als entrenaments setmanals i es va poder apreciar una clara millora i progrés en conceptes ofensius com el joc de 5 oberts, tenint una capacitat associativa major, una gran fluïdesa alhora de trobar la millor línia de passada possible i donant un pas endavant alhora d’atrevir-se a buscar situacions de finalització a cistella en entrada i tir obert. Tanmateix també es va poder apreciar una millor interpretació alhora de defensar entre la pilota i la cistella i una major intensitat llençant-se a terra per lluitar cada pilota com si fos la transcendent de l’encontre. Així doncs, tot i que el rival va assolir el tancament del tempteig en el cinquè període, la imatge mostrada pels agramuntins va ser solida i consistent, venent cara la derrota i demostrant que quan cadascun dels jugadors dona la seva millor versió, el rival ha de suar de valent per obtenir un resultat positiu. Finalment derrota per 54-04, un resultat que no va reflectir el que va passar damunt la pista de joc, en un encontre en què els nois del BAC van anar de menys a més. No passa res nois, a seguir treballant amb el màxim d’ànim i resiliència possible. El proper diumenge, 10/03/24 a les 09:30 h. ens visita el CB Pardinyes Lleida Negre, un rival davant el qual vam perdre a la pròrroga en el primer partit de la segona fase, una ocasió immillorable per a retrobar-nos en el camí del triomf. Som-hi nois, us ho heu de creure des del salt inicial!.

El Cadet Femení visitava la pista del CB Balaguer, rival que sempre ens havia complicat molt les coses a base de defensa forta i intensa i atac directe i vibrant, sense especulació amb partits plantejats de manera molt física, box to box. I de nou ens vàrem trobar amb aquest paradigma d’encontre i tot i que les noies no van estar gens malament defensivament, en atac es va caure en els nervis i la precipitació de voler remuntar en pocs minuts amb nombroses errades en accions prop de cistella. Això va fer que al descans s’hi arribés amb un desavantatge de 21 punts, 51-30, que comprometia molt seriosament les opcions agramuntines de triomf. Encara quedaven 20 minuts però les agramuntines havien de protagonitzar una remuntada brutal, donar un gir copernicà a l’encontre per assolir un resultat positiu. I tot i que semblava una gesta complexa, ben aprop van estar d’assolir-ho doncs en la segona meitat les noies van augmentar una marxa en defensa i el fet de realitzar un millor balanç defensiu també va fer que en atac es pogués sortir amb més facilitat de la pressió a la pilota rival, que es pogués combinar amb més fluïdesa jugant a passar i tallar en algunes situacions i buscant bloqueigs directe i continuació en d’altres per anar reduint poc a poc el desavantatge fins al punt de col·locar-se a només 7 punts a manca de 5 minuts pel final de l’encontre, una gran remuntada que ben mereixia la victòria agramuntina. Però llavors les jugadores diferencials balaguerines van tornar a fer acte de presencia i sobretot des de la defensa i la lluita pel rebot van impedir que les agramuntines tinguessin opcions de posar-se per davant en el tempteig. Una llàstima doncs fins la botzina final les noies del BAC ho van intentar, deixant el llistó agramuntí ben amunt, derrota per 74-69, un partit que es va escapolir per petits detalls. Llàstima de la mala primera meitat, bravo pel vostre esperit de superació i mentalitat guanyadora que ens va portar a somiar amb la victòria fins als darrers instants. A no desanimar-se noies, jugant així i acabant de desenvolupar els fonaments de joc col·lectiu en la segona fase es guanyaran força partits. Endavant noies, tot encara és possible, a competir fins el final de la lliga reglada!.

El Mini Femení va demostrar que un equip pot molt millorar de manera ostensible al llarg de la temporada, assolint així el primer triomf en competició oficial davant un rival, el CB Torregrossa, que ha vist com en poc més de 4 mesos ha passat de guanyar i tancar el tempteig a les agramuntines a veure’s superat en energia, força, empenta, determinació  i tempteig per les noies del BAC, que van realitzar un partidàs, uns darrers períodes memorables assolint la gesta de la victòria. Les agramuntines van ser capaces de vèncer en 3 dels 6 parcials assolint un 07-17 final que va servir per posar-se per davant en el tempteig, assolint l’anhelat èxit. Més enllà del resultat que ha de servir per agafar confiança i empoderar-se al màxim en la categoria, les noies van fer palès un gran avenç en bot de progrés i avanç, defugint del bot improductiu i fent-lo servir per superar una rival o guanyar angle de passada. També es va poder apreciar una notable millora en el fonament de defensa en 1×1 i en el fet de no quedar-se aturada quan ens aturen el bot, l’ímpetu i la motivació per anar a buscar la pilota i seguir atacant. També les agramuntines es van mostrar superiors en la lluita del rebot sota el cèrcol i l’assoliment de segones opcions finalitzades de manera exitosa. Una victòria del grup, del col·lectiu que ha de transmetre ànim, força i convicció al grup que està millorant a passos agegantats i que cada jornada és millor conjunt, progressa de manera extraordinària en l’assoliment dels conceptes de la triple amenaça. Una victòria per emmarcar, un triomf per 39-55 per recordar, doncs de ben segur serà la primera de moltíssimes victòries més. Endavant noies, gràcies per fer-nos tan feliços!. El proper diumenge, 10/03/24 a les 11:00 h. rebem la visita del CB Peña Fragatina, un rival de la zona baixa de la classificació i davant el qual podem competir en tot moment i si cadascuna de les noies dona la seva millor prestació el segon triomf consecutiu és possible!. Som-hi noies, si ens volen guanyar que sigui perquè demostrin millors fonaments, no perquè hi posin més ganes i il·lusió que nosaltres!.

El Junior Masculí va trencar amb la ratxa de 2 mesos sense assolir la victòria, en la seva visita a la pista del CB Torregrossa, disputant un partit molt seriós que van vèncer per 30-53 des de les prestacions defensives tancant en tot  moment els espais intermitjos i defensant amb eficiència els talls des del costat feble de l’atac, no deixant en cap moment que el rival tallés per davant de la defensa. Va ser un triomf que es va anar consolidant període a període també des de treure profit i tenir una bona lectura de les situacions ofensives: Apreciar quan era millor jugar-se un 1×1 obert aprofitant l’espai que deixava el rival en situació de 5 oberts, buscar un bloqueig directe i continuació cap a cistella traient profit del potent joc interior agramuntí o buscar alguna acció entrenada de posteig i tall amb culminació prop de cistella. El rival ho va intentar en tot moment però quan es va veure 10 punts per sota en el marcador, es va acabar rendint baixant de manera ostensible les seves prestacions. Val a dir que els nois del BAC van persistir els 40 minuts de joc amb intensitat, ganes, agressivitat en defensa i instint per sentenciar l’encontre en atac assolint fins i tot vèncer el basquet average particular amb el rival al qual li van treure un punt més del resultat que ells havien assolit en la primera volta. Un gran partit dels agramuntins que van saber córrer en atac, traslladant la pilota ràpidament a situació ofensiva, alternar tir exterior amb penetració interior i desplegant uns fonaments defensius espectacular encaixant menys d’un punt per minut, una tasca de contenció i minimització del rival digne d’elogi. Finalment l’equip es rescabalava de les darreres derrotes sofertes i donava un cop d’autoritat a la competició demostrant que pesi a qui li pesi l’equip està en constant evolució, si algun rival ens vol guanyar s’ho haurà de suar de valent. Som-hi nois, que aquest triomf sigui un dels punts d’inflexió d’una temporada que fins al moment està essent d’allò més productiva i engrescadora. El proper diumenge, 10/03/24 a les 12:30 h. rebem la visita del CB Pardinyes Lleida Groc, un rival que es troba en una situació similar a la nostra i davant el qual vam competir fins als darrers instants en el partit de la primera volta. Un bon test per veure les prestacions reals del grup de cara al tram final de temporada, en què de ben segur gaudirem de valent de la seva entrega, compromís i estimació pel Club. Bravo nois, sou tot un exemple per la nostra entitat!.

I novament l’equip mixt d’escola va participar en una nova trobada d’escoles de bàsquet, aquest cop a Borges Blanques amb la disputa de 2 mini-partidets contra el CENG Artesa de Segre i el CB Alpicat. Va ser una experiència molt engrescadora i en la que es va poder apreciar una gran millora del conjunt respecte les trobades d’Agramunt i Tàrrega en quan a treure la pilota jugada, capacitat d’associar-se amb passades els nois i noies i sobretot el perdre la por i l’atreviment a provar diversos tipus de finalitzacions a cistella, entrades per la dreta i l’esquerra i tirs sota cistella. El conjunt dels 7 integrants van disputar minuts i van tenir l’oportunitat de fer palès la seva gran il·lusió i estimació per aquest esport deixant palès que més enllà del resultat el més important era que s’ho passessin el màxim de bé possible com així va ser. Així doncs una gran jornada lúdico-festiva que a més a més va tenir la cirereta del pastís en forma de triomf davant el CB Alpicat. Una victòria que servirà per refermar el treball de l’entrament setmanal del dimecres i que ha d’ajudar als nens i nenes per empoderar-se en tots els aspectes, de ben segur que en les properes trobades encara es veurà una major projecció. Endavant polluelos, el futur del basquetbol és vostre, seguim treballant per ampliar la base del Club, per deixar el llistó agramuntí el més amunt possible!. Ens tornarem a veure a les pistes de joc el diumenge, 17/03/24 a la trobada de Calaf-Mollerussa, una nova ocasió de gaudir d’aquest grup tan pinxo i eixerit!.

Deja un comentario