El Cadet Femení remunta al Principat d’Andorra en una jornada en què el Junior Masculí va donar exemple de competir fins l’extenuació

Jornada força positiva pels equips del BAC no tan en resultats doncs només un equip va assolir el triomf sinó en millora en fonaments tècnics i tàctics, oferiment de prestacions damunt la pista de joc i sobretot la sensació de què si el rival ens volia vèncer ho hauria de fer demostrant que és millor equip que  nosaltres ja que a ganes, il·lusió i actitud per competir de ben segur que no ens guanyaria. Així va ser que el Mini Femení va assolir per primer cop aquesta temporada que no li tanquessin el tempteig oferint en diversos moments molt bones prestacions defensives entorpint l’avenç del rival en 1×1 i trobant optimes línies de passada per seguir avançant i posant de manifest un joc ofensiu combinatiu, jugant com un autèntic grup i sabent ocupar de manera notable l’espai sense pilota, no interferint-se entre elles ni ocupar un mateix espai ofensiu.

El Junior Masculí va competir en tot  moment en el seu desplaçament a la pista del CB Pardinyes Groc Lleida i només per detalls va veure com se li escapolia el triomf, cistelles afortunades del rival en els darrers segons de possessió, pèrdues de pilota en la sortida a la pressió a la pilota plantejada pel rival i errades sota el cèrcol en accions favorables van fer que s’arribés al darrer període amb un desavantatge de 20 punts. Però enguany l’equip té major rotació de banqueta i un esperit resilient increïble, que va fer que es posessin a només 8 punts a manca de 3 minuts pel final. Finalment no es va poder assolir la gesta de la remuntada però el grup va acabar amb bones sensacions i la percepció de què va no quedar res més per oferir damunt la pista de joc!.

L’Infantil Masculí es va veure clarament superat pel seu rival en els primers 4 períodes de joc, assolint així el tancament del tempteig posant de manifest una gran capacitat associativa, de joc directe i sense especular i amb combinació de diferents tipus de finalitzacions. Tot i així els agramuntins mai van perdre la cara al partit i en els darrers períodes de l’encontre van oferir molt bones prestacions en el fonament defensiu de l’1×1 tancant els espais entremitjos de la defensa i evitant que el rival pogués penetrar i acabar l’acció en 1×0. En línies generals sensació de millora en els fonaments individuals i joc col·lectiu davant un rival de major complexió i alçada davant el qual va costar molt poder allunyar de la zona d’influència del rebot. No passa res nois, a seguir treballant per millorar en els conceptes bàsics de bot, passada i tir a cistella.

El Cadet Femení de nou va sortir victoriós del seu enfrontament al Principat d’Andorra, aquest cop amb remuntada inclosa davant un rival que va sortir molt ben posicionat a la pista de joc i que va fer molt mal amb les seves jugadores exteriors amb un parcial de 20-03 favorable a les andorranes amb tres triples seguits convertits i amb la sensació de tenir un bloc més compacte en defensa i més versàtil en atac. Però llavors les noies  del BAC van treure la rauxa acumulada durant els primers minuts i amb unes capacitats defensives fantàstiques van igualar el partit a 32 punts amb un parcial de 12-29 que deixava el partit el màxim d’igualat  possible. Una millor condició física agramuntina combinada a una major paciència per buscar línia de passada i la companya millor posicionada, va permetre executar el gir copernicà a la dinàmica de l’encontre i assolir posar-se per davant en el tempteig, avantatge que ja no deixarien escapolir fins al final dels quaranta minuts. Triomf des de la solvència defensa, la lluita i el no rendir-se en atac i fruit de la mentalitat guanyadora d’aquest grup, enorme noies!.

Anem a copsar que va succeir en cadascuna de les pistes de joc, en una jornada irregular en els resultats amb una sola victòria en quatre partits però amb sensacions de millora, progrés, esforç i entrega que ens fan ser optimistes a curt i mig termini, doncs els equips progressen adequadament, avancen en positiu en el procés de millora continua:

Mini FemeníBAC- CE Maristes Lleida B 20-65 Partit que ha de significar un punt d’inflexió en positiu pel grup doncs es va oferir una imatge excel·lent en quan a millora defensiva en 1×1. Al rival lleidatà li va costar superar l’entorpiment constant del seu avanç realitzat per les agramuntines que tenien la consigna de no intentar recupera la pilota sinó que el rival no les superes per encarar cistella. A més es va lluitar cada rebot en segona opció com si fos la darrera i transcendent acció del partit demostrant determinació, orgull i ganes de seguir avançant en la interiorització dels conceptes defensius i ofensius. En atac notable imatge de domini del bot i control de pilota, de la búsqueda de la millor línia de passada possible i que si m’aturen el bot, m’he moure per anar a buscar la pilota així com major convicció per encarar la cistella rival i provar accions de tir a cistella, 1×1 i acabar amb entrada  a cistella o parada en un temps i tir. Fins i tot es va vèncer en 3 dels 6 períodes demostrant que des d’una bona actitud defensiva es pot atacar millor, es poden recuperar diverses pilotes per passar a accions ofensives amb avantatge. Equip que poc a poc va consolidant el treball efectuat en els entrenaments i que en el seu primer any de federat està demostrant gran capacitat per absorbir els conceptes fonamentals de l’esport. A seguir així noies, esteu fent un treball magnífic i de ben segur que el millor encara està per arribar!.

Junior MasculíCB Pardinyes Lleida Groc- BAC  61-51 Partit en el què els agramuntins van oferir una molt bona imatge i que va tenir dues parts ben diferenciades: Els tres primers períodes es van caracteritzar perquè l’atac lleidatà es va imposar a la defensa dels nois del BAC sobretot a través del talent individual dels alers que tallant des de fora cap a dintre assolien diverses portes enrere per finalitzar en 1×0 prop del cèrcol i aconseguir així un coixí de punts per distanciar-se en el tempteig de 10 punts. La diferència en quan a joc col·lectiu i defensa no era molta però petits detalls acabaven repercutint en contra els interessos agramuntins. En atac s’erraven  2 situacions de tir i entrada prop de cistella i en defensa es rebien 2 triples a tauler sobre la botzina o que volent treure la pilota jugada i sortir de la pressió, es relliscava deixant la pilota morta per finalitzar el rival en 1×0. Però quan tot semblava indicar que els agramuntins perdrien de 20 o més punts sense cap opció d’acostar-se, un parcial a favor de 02-10 va fer que el tempteig s’ajustés al màxim arribant els agramuntins  estar 8 punts per sota. Llavors el talent dels jugadors diferencials rivals va sortir i amb 2 llançaments des de la mitja distància convertits, van sentenciar definitivament l’encontre, no permetent que els agramuntins sumessin el segon triomf de la temporada. Una llàstima doncs només pel rush final, capacitat defensiva en 1×1 i joc grupal en atac van merèixer millor sort, van tenir el triomf a tocar dels dits. El proper diumenge, 05/11/23 a les 12:30 h. ens visita el AE Sedis, rival que es troba en la part alta de la classificació i que de ben segur ens farà zona press després de fer cistella, obstaculitzant el nostre avanç i exigint-nos un esforç físic al màxim. Ara bé, segur que ho tornarem a donar tot a la pista de joc, a actitud, aptitud i caràcter no ens guanyaran de cap manera. A per totes nois, us ho heu de creure en tot moment!.

Infantil Masculí —- BAC- CB Torrefarrera 04-54 Els agramuntins s’enfrontaven a un dels rivals que es trobava en millor estat de forma dins el grup arran dels resultats que estava obtenint, aspecte que ben aviat es va poder copsar per la fluïdesa en el seu joc d’atac, per les constants passades que s’efectuaven i pels fonaments ofensius que mostraven en l’1×1, tir a cistella i carrega del rebot obtenint nombroses segones opcions ofensives finalitzades amb èxit. A més a més als agramuntins els costava molt superar la pressió defensiva rival efectuada després de rebre cistella, aspecte que va permetre al rival tancar el tempteig al quart període. Però llavors, els nois del BAC lluny d’enfonsar-se i desanimar-se, van seguir persistint i es va poder apreciar una clara millora en els conceptes d’agafar el centre de la pista per atacar i tenir així major clarividència de passada, capacitat per efectuar balanç defensiu després de perdre la pilota i major perícia alhora d’intentar superar el rival en transició ofensiva en 1×1 circulant la pilota fins a trobar la millor situació d’atac possible. Es va finalitzar l’encontre efectuant bones defenses, movent la pilota amb criteri i sobretot sabent interpretar el moure’s en funció d’on es trobava la pilota. Per tant, tram final de partit engrescador, que ens fa esser moderadament optimistes amb el proper tram de temporada. El proper diumenge, 05/11/23 a les 09:30 h. ens visita el CB Pardinyes Lleida Groc, rival al qual vàrem vèncer en el primer partit de la categoria i davant el qual els agramuntins intentaran desplegar el seu millor joc. Som-hi nois, una bona oportunitat de rescabalar-se de les darreres derrotes, competir amb fam de triomf i amb la voluntat de seguir progressant adequadament!

Cadet FemeníBC MoraBanc Andorra- BAC  53-66 gran imatge la mostrada per les agramuntines doncs es van saber refer del mal inici de partit rebent un parcial en contra de 20-3 que deixava l’encontre molt coll amunt pels nostres interessos. Aquest parcial estava substanciat en el fet que les andorranes jugaven molt a base de bloqueigs indirectes per les seves alers que van ser capaces de transformar fins a 3 llançaments des de la mitja distància posant terra de per mig i sobretot creant dubtes defensius a les noies del BAC. Però llavors quan semblava que el partit costaria molt tirar-lo endavant, es va saber donar un pas endavant i augmentar una marxa defensiva per tancar els espais exteriors i no permetre cap més tir alliberat i sense puntejar. Aquest extrem combinat a que llavors es va jugar amb més soltura en atac buscant constants línies de passada i també amenaçant des de més enllà de 6,25 es va arribar al descans amb la màxima igualtat (33-32). Una segona meitat pletòrica de les agramuntines va fer possible arribar al tram final de l’encontre amb el timing del mateix controlat, sabent llegir quan era millor jugar-se un 1×1 frontal o lateral, quan era millor penetrar i doblar la pilota o bé quan era millor atrevir-se a obrir la defensa rival amb un llançament des de fora de la zona. Finalment triomf del grup, del col·lectiu, del saber fer de totes les components de l’equip que fan palès que aspiren a tot aquesta temporada amb sensacions renovades tan en atac com en defensa. L’Aportació individual de cadascuna fan un tot col·lectiu impressionant. Bravo noies, fa goig veure-us jugar!. El proper diumenge, 05/11/23 a les 11:00 h. ens visita el CB Mollerussa Blanc, rival al qual ja vàrem vèncer en el primer partit però compte que haurà millorat en fonaments i  segur que no ens posarà les coses gens fàcils. Fora relaxació i tensió competitiva des del salt inicial!

Deja un comentario