S’acaba la temporada 2012-13 amb un balanç més que positiu pels equips del BAC i amb dues distincions per la bona feina realitzada.

Quan en l’execució de les coses s’hi posa passió, motivació i ganes de tirar endavant, aquestes normalment acaben arribant a bon port. Doncs bé, aquest vell aforisme es pot ben aplicar a 2 dels equips del BAC d’aquesta temporada. Ens referim al Junior Masculí i al Pre-Mini Masculi, que han hagut de patir múltiples situacions complexes al llarg de la temporada però que en cap moment han llançat la tovallola, ans al contrari, ho han lluitat fins al final completant un tram final de temporada força engrescador i que ha de suposar l’empenta per a tornar-hi la temporada vinent.

Pel que fa als dos equips de promoció, comentar-vos que el Pre-Mini Masculí va acabar la seva primera temporada en competició federada davant el CB Cervera (14-64) en un duel força desigualat per les complexions dels jugadors. A més a més es tenia davant un dels millors jugadors de la categoria, Naoki Nishimura, que va portar de corcó la defensa agramuntina. Però cal destacar les dues victòries assolides davant el CB Alpicat (17-48 i 48-13 respectivament) i sobretot l’espectacular millora dels nois al llarg de la temporada arribant al seu punt més àlgid en la dolça derrota a la pista del CB Pardinyes (63-26) i que va cloure amb una ovació general del públic rival vers l’esforç i la lluita dels nois agramuntins, que han representat al Club amb molta dignitat al llarg de la temporada i han suposat una motivació més per a fer créixer la base del Club i fer el futur basquetbolístic més sostenible. Òbviament no volem desaprofitar aquestes línees per agraïr la tasca altruista dels entrenadors Javi Salat i Sergi Llop, pares espirituals d’aquest equip així com l’inestimable col·laboració i paciència dels pares i mares de la canalla. El vostre esforç i la vostra perseverança han estat les claus del triomf d’un equip que tot i ser el seu primer any ha millorat en escreix en totes les vessants de l’esport: ocupació de l’espai, joc combinatiu, mecànica de tir a cistella i pèrdua de la por a efectuar entrades  a cistella. Així doncs, més que positiva és la valoració que fem de la trajectòria d’aquest equip que s’ha guanyat amb esforç, suor i patiment dins la pista de joc, aquests elogis.

I el Junior Masculí tampoc ha quedat enrere en quan al nivell de joc i dinàmica positiva mostrada en el darrer mes de competició.  Sí que és cert que va tenir un inici una mica dubitatiu però cal tenir present handicaps com la incorporació de jugadors així com el fet d’estar enquadrats en un grup força desigual. Malgrat tot en cap moment els nois es van deixar portar pel desànim i el bagatge final ha estat força meritori. A les victòries davant el CB Serós (37-32 i 39-62 respectivament) cal afegir-hi la lluita fins a la botzina final en les derrotes davant el CB Mollerussa (40-47) o grans actuacions de l’atac com a la pista del CB Cappont (62-38). Pel que fa a jugadors destacats, dos d’aquests ho han estat per damunt de la resta. Ens referim al base Oriol Farràs, amb una molt bona direcció de joc i al pivot, Xavier Fitó, que amb la seva versatilitat ha ajudat a obrir les defenses rivals. Però també volem destacar els 2 fitxatges d’enguany, que tot i patir una mica al principi per assolir el nivell de l’equip han acabat també amb una notable millora de joc i augment en la seva confiança: David Rodriguez i Marc Cuñat.

I com no, també volem fer esment a la dedicació d’en Victor Puebla, entrenador de l’equip i de l’Andrés Vadillo, delegat de Camp que amb el seu saber fer, ens han permès una nova temporada gaudir de bon bàsquet i d’un esperit competitiu òptim.  Així doncs des d’aquí agrair la seva tasca i encoratjar-los a seguir un any més, donant la màxima “guerra” dins la pista de joc.

I a nivell individual el tram final de temporada del BAC  ha tingut dues cireretes al pastís dignes de menció. El proppassat divendres, 14 de Juny en el marc de la Festa Lleidatana del Bàsquet celebrada a Bellpuig, el jugador del sènior masculí nivell B Carles Castan Enseñat va rebre el trofeu que l’acreditava com a MVP (millor jugador) de la categoria. D’En Carles Castan es podrien dir moltes coses però només dues paraules poden resumir el sentiment del Club vers ell en quan al que ens ha donat al llarg de la temporada: Compromís inqüestionable. I si a més a més li sumem la qualitat tècnica i tàctica aportada, s’entén a la perfecció el trofeu rebut. Així doncs des d’aquí donar-li l’enhorabona a ell i per extensió a tot l’equip Sènior Masculí per haver-nos fet gaudir de valent en aquesta temporada. I la que ve, sense renunciar a res es jugarà al grup A de la lliga amb treball i esforç, claus per a que tot funcioni sobre rodes.

Entrega del trofeu al millor jugador.
Entrega del trofeu al millor jugador.

I per acabar, el dissabte, 29 de Juny en el marc de la Festa del Bàsquet Català, celebrada a Barcelona, el coordinador esportiu del Club, Rubén Añé Farré va ser premiat amb la medalla de plata al mèrit de la Federació i diploma distintiu pel seu treball al capdavant del Club.

El Ruben després de rebre la medalla d'argent i el diploma.
El Ruben després de rebre la medalla d’argent i el diploma.

Ell mateix ha reconegut que li va fer molta il·lusió la distinció a nivell individual però que l’entén com a fruït d’un treball col·lectiu. D’Aquí que el vulgui dedicar a la feina feta per tots els companys de la Junta Directiva i sense l’inestimable ajuda dels quals, res seria possible en un dia a dia tan complicat com és el del basquetbol. També vol tenir present en el record i l’honor a totes aquelles persones vinculades al BAC en algun moment o familiars de gent pertanyent al Club, que malauradament i injustament ens van deixar abans d’hora mentre ell ha ostentat el càrrec en el Club: Rosa Mari Farré, Assumpció Grau, Carlos Salat, Angel Lluch Jou, Ramon Solé i Carlos Farreny, sempre amb nosaltres!!!

Salut a tothom, ens retrobem ben aviat a les pistes de joc i ara i sempre: Força BAC!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s